Follow us: Click Like!

August 2, 2016 at 21:53 | Zdravlje

Pravilne vježbe protiv bolova u leđima

Advertisement

Ukoliko vas bole leđa ili vrat ne morate piti lijekove. Pronašli smo za vas lagane vježbe koje trebate raditi svako jutro po pet minuta i zasigurno ćete se riješiti bolova zauvijek.

Vjezbe

Stanite uspravno i stavite ruke na bokove. Istegnite vrat prvo na jednu stranu, a zatim na drugu stranu. Ovu vježbu ponovite deset puta, a zatim glavom radite kružne pokrete u oba smjera. Na ovaj način ćete opustiti kičmu.

Raširite noge i stavite dlanove na potiljak. Laktove pomičite unatrag tako da vam lopatice na leđima budu što bliže jedna drugoj. Zatim, laktove spojite što više možete ispred lica tako da osjetite jako zatezanje u leđima.

Ova vježba će vam opustiti ramena.

Lezite na leđa, skupite noge, savijte ih u koljenima, podignite do grudi i obuhvatite ih rukama da vam glava bude što bliže koljenima. Leđa vam trebaju cijelom dužinom biti na podu. Izdržite nekoliko sekundi u tom položaju, a zatim se opustite. Na ovaj način ćete istegnuti leđa.

Stanite tako da vam cijelo tijelo bude savršeno pravo. Ruke podignite što više možete, pa ih brzo spustite pored tijela. Ovu vježbu ponovite osam puta, jer pomoću nje istezati cijelo tijelo.

Izvor: recipesfromnature.com / zenstvena.com