Follow us: Click Like!

November 30, 2016 at 14:41 | Voće i povrće, Zdravlje

Topli napitci koje možete piti zimi

Advertisement

Koji miris vas sigurno oraspoložiti svako jutro? Da li je to kava, čaj ili topla čokolada? Neka vam dan ugrije jedan od naših prijedloga.

Topli napitci

Jutro nam svima započinje užurbano, s nervozom i željom da se sklonimo sa vjetra i hladnoće i da što prije stignemo na posao. Jedina pozitivna misao nam je topli napitak koji prakticiramo svako jutro. To su naši mali rituali koji nas drže u dobrom raspoloženju. Neko voli kavu (domaću, espresso, s mlijekom, sa šlagom i td.),


Za nekoga je čaj najmirisniji početak jutra, a netko voli i nešto jače. Kako god, evo nekoliko prijedloga kako možete se oraspoložite ujutro, kada dođete na posao ili, pak, kada se vratite kući.

Kava – to je kraljica jutra. Nema kuće ili radnog prostora u kojem se ujutro ne osjeti ovaj opojni miris. Bilo da volite domaću, tradicionalnu ili onu s mlijekom i čokoladom, kava je ritual koji ne smijete preskočiti ujutro.

Čaj – ovaj napitak možete piti uvijek, ali ne pretjerujte s njim. Obavezno dodajte med i limun koji će podići vaš imunitet. Danas na tržištu imate priliku kupiti razne kombinacije voćnih, biljnih, čajeva koji kombiniraju okus jogurta i voća. Najbolje bi bilo da probate razne okuse čajeva i odabrati onaj koji je za vas najbolji.

Kuhano vino – je pravi zimski napitak. Ukusan i topao, osvojiće vas aromom i mirisom, a za njegovu pripremu potrebno je vino, šećer, klinčić i cimet. Ovaj napitak je idealan za večernje druženje s prijateljima.

Punč – Riječ punč potječe od Hindustanski riječi paantsch koja znači pet, a označavapet ukusnih sastojaka od kojih se priprema. Za pripremu napitka potrebni su vam osim vode: limeta, šećer, začini, rum, konjak ili vino. Ovo ukusno pićeobavezno napravite za novogodišnju žurku i zabava može početi.

Topla čokolada – Ovaj napitak je lagan za pripremu, ao užicima koje pruža ne moramo puno govoriti. Možete mu dodati razne arome i učiniti ga savršenom poslasticom koja će vas ugrijati dok su temperature ispod nule.

Izvor: recipesfromnature.com / zenstvena.com