Follow us: Click Like!

October 14, 2015 at 13:04 | Voće i povrće, Zdravlje

Sok od krompira djeluje protiv upale

Advertisement

Sok od krompira djeluje protiv upale, pa se preporuča osobama koje imaju artritis ili druge upale praćene bolovima. Sok pospješuje cirkulaciju u svim dijelovima tijela.

Sok od krompira

Krompir raste na svim meridijanima i dio je prehrane većine ljudi na planeti. Ipak, da li ste znali koliko je zdrav svježi sok od ove namirnice?
Pravi se jednostavno, tako što se krumpir oguli, izrenda i iz sitnih komada iscijedi sok.

Uvijek koristite zrele plodove, koji na sebi nemaju crne mrlje, nikako zelene dijelove, jer oni obično sadrže toksine.

Sok pospješuje cirkulaciju u svim dijelovima tijela, alkaloidi iz krompira sprječavaju nastajanje kardiovaskularnih bolesti, čak i raka. Dobar je protiv ekcema i čisti kožu. Može pomoći iu slučaju da ste odlučili smršaviti. Ujutro, prije doručka, a navečer 2-3 sata prije odlaska na spavanje, pijte 100 ml soka od krompira. On nije naročito ukusan, zapravo dodir jezika s njim može biti neugodno iskustvo, pa bi bilo dobro da mu dodati malo meda ili drugi sok, primjerice od mrkve.

Dr Pol Hajder, svjetski poznati autor čije se knjige o zdravlju i antistres programima prodaju diljem svijeta, otkriva još prednosti ovog napitka. Trebalo bi da ga koriste oni koji imaju giht, jer može napraviti čudo kao lijek. Osim toga smanjuje i kolesterol, djeluje i kao sredstvo za detoksikaciju, u Japanu i nekim drugim dijelovima svijeta s velikim uspjehom koristi se za tretiranje osoba oboljelih od hepatitisa.

Neke studije su pokazale da krompirov sok daje odlične rezultate u liječenju dijabetesa, snižavanja previsokog krvnog tlaka, bolesti bubrega i gušterače.
Crveni i ljubičasti krumpir sadrži velike količine antocijana, koji sprečava rast stanica raka, a žuti i narančasti zeaksantin koji je važan za vid.

On je i odlična hrana za osobe koje imaju bolove u želucu, žgaravicu, probavne smetnje. Pun je vitamina A, C, skupine B, sadrži fosfor, kalcij, željezo, kalij, vlakna i proteine​​. Vitamin C štiti od raka i srčanih bolesti i uz vitamin B jača imunitet, kalij održava ravnotežu tekućine i elektrolita u organizmu i važan je za normalan rad srca …

Ukratko, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg ovom soku ne biste dali šansu.

Izvor: recipesfromnature.com / zenstvena.com