Follow us: Click Like!

October 11, 2013 at 18:00 | Voće i povrće, Zdravlje

Jedna jabuka dnevno za dobro zdravlje

Advertisement

Jabuke
Jabuke imaju cijeli niz svojstava koje ni jedna druga voćka nema, a njen blagotvorni učinak je više puta znanstveno dokazan. Sve što dobijete iz jabuke, možete dobiti pojedinačno i iz drugih voćki, ali zašto komplicirati kada imate sve u jednoj voćki. Jedna jabuka dnevno čuvat će vaše zdravlje. Kako, zašto?!

Srčane bolesti

Jabuke su pune flavonida, koje su odlični za prevenciju od obolijevanja kardiovaskularnih bolesti. Flavonidi su poznati i po svojim antioksidantskim svojstvima, pa možemo reći da jabuke čuvaju mladost.

Vitamin C

Jabuke sadrže vitamin C koji je važan za održavanje jakog imunološkog sistema. Nedostatak vitamina C uzrok je sporom oporavku, lakom nastajanju modrica i krvarenju desni.

Niskokaloričnost

Jabuka prosječne veličine ima između 70-100 kalorija. Kada vam se jedu slatkiši, jabuka može poslužiti kao odlična zamjena jer sadrži šećer, a unijet ćete 75% manje kalorija nego što bi unijeli da ste pojeli komad čokolade.

Oboljenja raka

Obratite pažnju na množinu. Svi znamo da se rak može pojaviti na raznim mjestima. Jedite jednu jabuku dnevno i spriječite to. Obranit će vas od raka dojke, debelog crijeva i prostate.

Zubi i karijes

Umjesto pranja zuba navečer, možete pojesti i jabuku. Karijes je infekcija zuba koju uzrokuju bakterije. Sok iz jabuke ubija i do 80% tih bakterija.

Mozak

Ovo je nešto što mnogi ljudi ne znaju i što na jabuke baca sasvim drugačije svjetlo. Ova nevjerojatna voćka u sebi sadrži fitonutriente koji sprječavaju nastanak neuro-degenerativnih bolesti, kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Kolesterol

Jabuke sadrže fenole koji imaju dvostruki učinak na kolesterol. Smanjuju loši kolesterol, a u isto vrijeme povećavaju dobri.

Izvor: recipesfromnature.com / zenskikutak.hr