Follow us: Click Like!

February 23, 2014 at 15:00 | Voće i povrće, Zdravlje

4 signala koji vas upozoravaju da se nezdravo hranite

Advertisement

JabukeUkoliko se ne možete riješiti nervoze, na poslu niste koncentrirani, a primijetili ste da vam jako opada kosa, velike su šanse da su namirnice koje koristite u svakodnevnoj prehrani glavni krivci takvih stanja.

Obratite pažnju na namirnice. Nepovoljne vremenske prilike i stres nisu uvijek jedini krivci pada koncentracije i lošeg raspoloženja. U većini slučajeva takva nepovoljna stanja, izaziva nezdrava prehrana. Ako i vi svakodnevno osjećate tegobe takve vrste, razmislite bi li možda trebali promijeniti prehrambene navike!…

Nervoza

Rezultati već nekoliko istraživanja potvrdili su da smanjen unos ugljikohidrata u organizam, smanjuje razinu serotonina, hormona koji utječe na raspoloženje. Dakle, kako bi izmamili osmijeh na lice, morate konzumirati što više integralnih namirnica. Namirnice bogate ugljikohidratima su žitarice i njihove prerađevine poput kruha, peciva, tjestenine, pahuljica, zatim riža, krumpir, korijenasto povrće te šećeri i slastice.

Slaba koncentracija

Ukoliko redovito preskačete doručak, pad koncentracije je sasvim normalna pojava. Da je uistinu tako potvrdili su i neka istraživanja. Kako bi mogli normalno funkcionirati, ujutro kada se probudimo potrebno je mozak opskrbiti glukozom. Pokušajte pojesti barem jednu jabuku.

Probavni problemi

Probleme s probavom uzrokuje nedostatak namirnica bogatih vlaknima i smanjeni unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo 35 grama žitarica, malo voća i povrća poboljšati će stanje vaših probavnih kanala. Ako uz sve to pojedete malo mlijeka i sira, sigurni smo da ćete se osjećati bolje.

Opadanje kose

Da bi osoba normalno funkcionirala, organizmu je potrebno 1800 kalorija dnevno. U protivnom mu nedostaje energije, a hranjivi sastojci neophodni su i za zdravlje kose. Stoga, ne želite li u ranoj životnoj dobi ostati bez kose, obratite pažnju da unesete najmanje 1800 kalorija.

Izvor: recipesfromnature.com / narodnilijek.com