Follow us: Click Like!

January 19, 2014 at 12:58 | Recepti

Brzinski napitak koji će vam ‘otključati’ probavu

Advertisement

KruškeNaš tanjur je ključ do lijepog i zdravog tijela, glatke kože i blistave kose. Ovoga puta pri tome ne mislimo na broj kalorija kojima je ispunjen već na namirnice koje će vam održavati zdravu probavu.

Kako je upravo ona najčešća prepreka za svjež i vitki izgled, predlažemo vam zdravim nutrijentima nakrcan zeleni frape čiji će vas okus ugodno iznenaditi

Jedna od najpoznatijih nutricionistica zvijezda Kimberly Snyder čije savjete bez pogovora slušaju Drew Barrymore, Owen Wilson te Jenna Dewan zaključila je kako predano brojanje kalorija pri svakom obroku neće osigurati tijelo i izgled kakav priželjkujemo.

Ljepota se ne postiže matematikom do stupnja opsjednutosti da vadimo kalkulator za vrijeme ručka kako bismo izračunali koliko smo kalorija unijeli u obroku. Umjesto toga trebamo osloboditi energiju zakrčenu – lošom probavom’ ističe Snyder.

Putovala sam najsiromašnijim zemljama gdje sam susretala predivne žene zdrave i sjajne kožom djelujući mlađe od svojih zapadnjačkih vršnjakinja posvećenih redovitim odlascima u teretanu, dijetama i šminki dodaje.

Razlog tome je probava, često neredovito zbog suvremenog načina života i površnog odnosa prema. Što manje energije zakrči loša probava, to je više ostaje za funkcioniranje organizma te za zdravu kožu, nokte i kosu.

Ako oslobodite energiju, tijelo će zablistati iznutra što će biti vidljivo i na van, ističe poznata nutricionistkinja koja je osmislila i recept za jednostavan frape za bržu i lakšu probavu. Ovu nutrijentsku bombu ispunjenu vitaminima, mineralima i amino-kiselinama možete konzumirati ujutro ili kao međuobrok koji će zamijeniti šalicu kave ili vrećicu čipsa.

Sastojci

1 i pol čaša vode
1 glavica narezane zelene salate
3 do 4 stabiljke celera
20 do 30 dkg špinata
1 oguljena i narezana jabuka
1 oguljena i narezana kruška
1 banana

Po želji

svježi korijander (listovi i stabljika)
peršin (listovi i stabljika)

Izvor: recipesfromnature.com / zadovoljna.dnevnik.hr