Follow us: Click Like!

August 23, 2017 at 15:03 | Kako smršati, Voće i povrće, Zdravlje

Tri ljetna napitka kojima ćete se riješiti celulita za 10 dana

Advertisement

Ljeto – savršeno vrijeme da izgubite na težini. Najbolji izbor je piće od bobica koje neće samo pomoći da izgubite težinu, već će poboljšati elastičnost kože i osloboditi vas celulita. Ako želite da se oslobodite celulita (i, naravno, izgubite težinu), uključite u svoju ishranu napitke od bobica. Ovi napici su idealni pomagači u borbi protiv celulita.

20170811203811_438612

Napitak od borovnice

Borovnica je bogata vitaminima C, B1, B6, PP, koji ne samo da poboljšavaju izgled kože, već su odlični i za kosu. Borovnica čisti toksine iz organizma, poboljšava metabolizam i eliminiše celulit. Nutricionisti kažu da je najbolje da pripremite napitak od borovnica na sledeći način. Kašiku bobica zalijte sa 400 ml tople vode i pustite da odstoji preko noći. Popijte piće umjesto vode tokom dana. Potrebno je 18 dana konzumirati napitak od borovnice kako biste se oslobodili celulita.

Napitak od maline i nane

Maline i nana nisu samo osvježavajuće i mirisne namirnice, već poboljšavaju metaboličke procese u organizmu. Potrebno je da u toku dana pijete 500 ml napitka i poslije 10 dana vidjećete da se celulit na bokovima i nogama znatno smanjio. Za pripremu napitka uzmite 100 grama malina, 4 listića mente i mlaku vode (500 ml). Prelijte maline i nanu vodom i neka odstoji 4 sata – a zatim uživajte u ukusnom napitku. U pripremljen napitak možete dodati malo meda. Za najbolje rezultate pijte maline i nanu 16 dana.

Napitak od šljiva

Šljiva je takođe veoma korisna po pitanju gubitka težine. Bogata je vitaminom A i E, vitamin B i, naravno, vitaminom PP. Ovi vitamini su veoma korisni za kožu, kosu i metabolizam. Da bi se pripremilo piće potrebno vam je 15 komada šljiva, 400 ml vode, sok od limuna i malo meda. Prelijte šljive toplom vodom i neka odstoje 4 sata, a zatim dodajte malo soka od limuna i med. Popijte piće 30 minuta prije jela. U roku od 10 dana ćete primijetiti prve rezultate.

Izvor: recipesfromnature.com / www.nezavisne.com