Follow us: Click Like!

May 8, 2015 at 14:05 | Zdravlje

Prirodni recepti protiv znojenja i neugodnog mirisa stopala

Advertisement

Leti nosimo japanke, sandale i drugu obuću s djelomičnim otvorima za noge. No unatoč tome i dalje vodimo bitku sa pretjeranim znojenjem stopala i neugodnim mirisima koji se nezaustavljivo šire. Čiste noge su prva obrana od neugodnih mirisa. Ako i nakon dobrog pranja s antibakterijskim sapunom i vodom i dalje osecate neugodne mirise napravite ove vrlo jednostavne kupke:

Zdravlje i ljepota

1. Kupka od jabučnog octa

Pomiješajte pola šalice jabučnog octa s dvije litre tople vode, pa u ovoj otopini odmarajte stopala barem jednom dnevno u trajanju od petnaestak minuta.

2. Kupka od kadulje i ružmarina

Želite li si prirediti kupku koja će neugodne mirise zamijeniti poželjnim aromama ljeta u provrelu vodu (barem dvije litre) dodajte žlicu sušenog ružmarina i žličicu – 2 sušene kadulje kao da pripremate čaj. Uronite stopala u lavor kad se sastojci sjedine, a voda odgovarajuce ohladi. Uživajte u ovoj kupki minimalno 15 minuta dnevno.

3. Kupka od limunovog soka i sode bikarbone

Ugodan miris stopala donece vam i kupka od agruma. Pomiješajte dvije litre tople vode sa 50 grama sode bikarbone i sok od jednog limuna iscijeđenog, pa držite noge u ovoj tekućine svakoga dana po 15 minuta.

SAVJET PLUS:

Zdrava stopala bez gljivica, koje se često javljaju kao posljedica preternog znojenja, imacete samo ako uspijete izbjeći dodatnu vlagu na nogama. Prije oblačenja ljetnih sandalica nanesite dječji puder na poplate i stopala. Dobar skidač vlage je kukuruzni škrob (gustin).

Izvor: recipesfromnature.com / zenstvena.com