Follow us: Click Like!

February 22, 2014 at 8:00 | Zdravlje

Izbjegnite neugodan miris stopala čak i ljeti

Advertisement

Neugodan mirisProblemi sa znojnim stopalima neugodnog mirisa ljeti postaju još veći jer se zbog visokih temperatura i stopala više znoje. No znojenje je zapravo korisno za kožu stopala jer je ona izložena neprestanom trenju, savijanju i pritiskanju uslijed hodanja i da nema znoja, postala bi suha, ispucala i vrlo bolna. Zato koža stopala ima najviše znojnih žlijezda.

Problem nastaje kad znojenje postane pretjerano i popraćeno izrazito neugodnim mirisom. Potrebno je nositi pravilnu obuću koja ne stišće stopalo. Ljeti nosite otvorene sandale da bi noge disale ili još bolje, hodajte što više bosi. Kupujte obuću od kože i čarape od prirodnih materijala koji će upijati znoj te izbjegavajte čistu sintetiku. Iako imate svoje omiljene cipele, čizme ili sandale, pokušajte što češće mijenjati obuću…

Bacite obuću čim poprimi neugodan miris koji se ne može odstraniti ni kemijskim sredstvima. Perite stopala svako jutro mlakom vodom u koju ste dodali malo sode bikarbone i nakon što se vratite kući s posla, te, ako je potrebno, i prije odlaska na spavanje. Nikad ne navlačite već iskorištene čarape, posebno ako su se već usmrdjele. Nakon pranja na noge nanesite talk puder koji će upiti suvišni znoj.

Izvor: recipesfromnature.com / narodnilijek.com