Follow us: Click Like!

September 26, 2016 at 18:30 | Voće i povrće, Zdravlje

Riješite se akni i herpesa za samo 12 sati

Advertisement

Herpes je mali, bolni plikovi ispunjen tekućinom. Obično zahvaća usne, predio oko usana i desni. Predstavljamo vam prirodni lijek kojim se na brz način rješavate herpesa.

rIJESITE SE HERPESA

Uzmite češanj bijelog luka, sitno nasjeckajte i stavite ga izravno na herpes.

Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite 5 puta. I u roku od 12 sati herpes će nestati. Nećete imati potrebu mazati ga šesti put. Ako se radi o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Češnjak povećava obrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su (kalcij, sumpor, fosfor, željezo), sadrži i eterična ulja kao što su alicin, alin. Sadrži i vitamine, stoga ga smatramo prirodnim antibiotikom. Neka laboratorijska istraživanja su pokazala da češnjak ima anti tumorna aktivnost zbog toga se koristi iu borbi protiv raka. Također, unatoč mnogim ljekovitim svojstvima evo još nekoliko prednosti češnjaka: liječi visok krvni tlak, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava nervozu, umor, bronhitis, kronični kašalj, astmu, tuberkulozu, tifus, koleru, bjesnoća, groznicu, malariju, vrši izbacivanje toksina iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.
Prirodni lijek za akne

Uzmite češanj češnjaka sitno ga isjeckajte i stavite na prištić, ukloniti za nekoliko minuta. Postupak ponovite nekoliko puta i akne će nestati …

Izvor: recipesfromnature.com / zenstvena.com