Follow us: Click Like!

September 7, 2015 at 10:03 | Voće i povrće, Zdravlje

Brojsova dijeta protiv raka

Advertisement

Brojsovom dijetom protiv raka

Korijenasto povrće

Dr Rudolf Brojs, naturopat koji je razvio metodu lečenja raka postom od 42 dana, autor je knjige “Totalna terapija raka i leukemije i drugih, naizgled neizlečivih bolesti prirodnim sredstvima”. Dokumentovao je preko 40.000 izlečenja raznih oblika raka svojom metodom, od kojih su neki bili već u naprednoj fazi razvoja.

Brojs kaže da je rak samostalna tvorevina čije ćelije se mogu uništiti samo gladovanjem i sokovima. Terapija se sastoji u pijenju čaja za bubrege (preslica, kopriva, troskot, gospina trava) 21 dan, čaja od žalfije, nevena i dva druga biljna čaja, zavisno od organa i tkiva koja su obolela. Uz čajeve se pije i sok od cvekle, celera, šargarepe, rotkve i krompira. Dnevno se pije 3 do 5 dl soka što je dovoljno organizmu da se snabde vitaminima i mineralima koji su mu potrebni za nesmetano obavljanje funkcija.

Po Brojsovoj teoriji kancerogeni tumor se hrani belančevinama, a sokovi ne sadrže belančevine, te su belančevine isključene iz svakodnevne ishrane. Budući da organizam bez belančevina ne može živeti, krv kojoj su potrebne belančevine traži ih u svemu što je suvišno, u onome što je nabujalo, u nečistoćama i otocima.To je operacija bez skalpela koju obavlja sama krv.

Brojsova dijeta se dakle zasniva na tome da će organizam sam razgraditi tkivo tumora u procesu koji je u nauci poznat kao autoliza.
Brojsova dijeta organizmu potpuno ukida snabdevanje belančevinama koje su neophodne za izgradnju novih ćelija i obnovu tkiva.Da bi organizam preživeo belančevine su mu neophodne a potpunim ukidanjem organizam će biti primoran da zaustavi izgradnju novih ćelija pa neće biti moguć ni rast tumora koji raste kao i zdrava tkiva iz belančevina.
Da ljudski organizam nije tako savršena tvorevina brojsova dijeta ne bi mogla da bude uspešna,jer organizam kad se nadje u ovakvoj situaciji bez belančevina nastoji da sačuva mozak,navitalnije organe i krv.Da bi mozak vitalni organi i krv mogli da upotpune svoje potrebe za belančevinama biće razgradjena manje važna tkiva a takav je i tumor,ako se brojsova dijeta drži dovoljno dugo tumor će prvo prestati da raste a zatim će početi da se smanjuje do potpunog nestanka.

Brojsova dijeta protiv raka

Za vreme brojsove dijete pije se sok koji sadrži 50 posto cvekle, 20 procenata šargarepe, 20 posto korena celera, 3 postosirovog krompira i 2% rotkve.

Sok se sprema od:
300 grama cvekle
100 grama šargarepe
100 grama korena celera
Otprilike 30 grama rotkvica
krompir je obavezan samo kod kancera jetre!

Sok napraviti u sokovniku, sve čvrste delove soka treba odstraniti (uključujući talog)
Tokom dijete nesme da se uzima nikakva čvrsta hrana koja sadrži proteine.
Osobe obolele od kancera bi morale da se konsultuju sa svojim doktorom pre nego što počnu ovu dijetu.

Izvor: recipesfromnature.com / dijetaplus.com