Follow us: Click Like!

December 10, 2015 at 6:54 | Recepti, Zdravlje

Znojenje stopala: 3 recepta koja će vas spasiti od neugodnih mirisa

Advertisement

Čiste noge su prva obrana od neugodnih mirisa. Ako i nakon dobrog pranja s antibakterijskim sapunom i vodom i dalje osjećate neugodne mirise priredite si ove vrlo jednostavne kupke:

Kupka za noge

1. Kupka od jabučnog octa

Pomiješajte pola šalice jabučnog octa s dvije litre tople vode, pa u ovoj otopini ‘odmarajte’ stopala barem jednom dnevno u trajanju od petnaestak minuta.

2. Kupka od kadulje i ružmarina

Želite li si prirediti kupku koja će neugodne mirise zamijeniti poželjnim aromama ljeta u provrelu vodu (barem dvije litre) dodajte žlicu sušenog ružmarina i žličicu-dvije sušene kadulje kao da pripremate čaj. Uronite stopala u lavor kad se sastojci prožmu, a voda odgovarajuće ohladi. Uživajte u ovoj kupki minimalno 15 minuta dnevno.

3. Kupka od limunovog soka i sode bikarbone

Ugodan miris stopala donijet će vam i kupka od agruma. Pomiješajte dvije litre tople vode s 50 grama sode bikarbone i sok jednog iscijeđenog limuna, pa ‘točajte’ noge u ovoj tekućini svakoga dana po 15 minuta.

SAVJET PLUS:

Zdrava stopala bez gljivica, koje se često javljaju kao posljedica pretjernog znojenja, imat ćete samo ako uspijete izbjeći dodatnu vlagu na nogama. Prije oblačenja ljetnih sandalica nanesite dječji puder na poplate i stopala. Dobar uklanjivač vlage je kukuruzni škrob (gustin).

Izvor: recipesfromnature.com / zadovoljna.dnevnik.hr