Follow us: Click Like!

November 20, 2014 at 6:34 | Ljepota, Recepti, Zdravlje

Kako posvetliti kosu za 2-3 nijanse uz pomoć cimeta. Maska za kosu sa cimetom.

Advertisement

Cimet nije samo aromatičan začin, to je i bezbedna alternativa sredstvima za izbeljivanje kose. On, ne samo da će pomoći da posvetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti neverovatan! Kod korišćenja maske za kosu sa cimetom, možete postići ne samo željeni efekat, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.

Maska za kosu

Najbolji efekat se postiže kod posvetljivanja svetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se menja za 2-3 nijanse. Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Dešava se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Posle maske sa cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaćemo je. Dakle… pripremićemo masku sa cimetom i pokušaćemo posvetliti našu kosu.

Maska sa cimetom za prirodno posvetljivanje kose

Za pripremu ove maske biće nam potrebno

3 supene kašike meda

3 supene kašike cimeta

5-6 supenih kašika balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

U staklenoj ili plastičnoj činiji pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine.

Kad se smesa ujednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promešajte. Sad je ova smesa spremna za nanošenje.

Nanesite braon smesu na kosu četkom za farbanje kose, pokušavajući da temeljno ofarbati svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa, da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u kožu glave.

Izvor: recipesfromnature.com / uspesnazena.com