Follow us: Click Like!

July 30, 2014 at 16:43 | Ljepota, Voće i povrće, Zdravlje

Hranom protiv celulita!

Advertisement

Celulit

Đumbir

Jedan od uzroka celulita je loša cirkulacija, a hrana kao što je đumbir potiče protok krvi i može pomoći da se poboljša izgled kože. Osim što je dobar za cirkulaciju, đumbir je također dobar za detoksikaciju i jačanje limfnog sustava, koji može pomoći u cirkulaciji limfne tekućine i toksina koji se nakupljaju u masnim džepovima ispod kože, što pak pridonosi takozvanoj narančinoj kori.

Šparoge

Šparoge su također dobre za poticanje cirkulacije. A još je važnije da šparoge oslobađaju od stresa zbog obilja folne kiseline koja može pomoći da se stabilizira raspoloženje. Dugotrajan stres može povećati razinu masti, a dodavanje namirnica poput šparoga u prehranu može pomoći u smanjenju pojave celulita.

Avokado

Dok bilo tko može patiti od celulita bez obzira na godine, starenje povećava vidljivost celulita zbog gubitka elastičnosti i stanjivanja kože. Stoga, pokušajte jesti namirnice bogate esencijalnim masnim kiselinama koje mogu pomoći u jačanju elastičnosti kože. Avokado je posebno bogat izvor esencijalnih masnih kiselina i mnogih bitnih hranjivih tvari.

Masna riba

Još jedna namirnica za održavanje kože u dobrom stanju je plava riba koja je bogata omega 3 masnim kiselinama. Kao dodatni bonus, masne kiseline prisutne u masnoj ribi su također dobre za smanjenje upala i jačanje kardiovaskularnog i limfnog sustava.

Tamno, lisnato povrće

Tamno, zeleno lisnato povrće poput špinata i kelja bogato je antioksidansom luteinom koji je dobar za zadržavanje vlažnosti i elastičnosti kože, a povećava i razine lipida. Lisnato zeleno povrće je bogato hranjivim tvarima i dobro za cirkulaciju i detoksikaciju.

Sok od brusnica

Trom limfni sustav je jedan od osnovnih uzroka celulita, tako da oni koji žele smanjiti izgled celulita trebaju probati sa sokom od brusnica koji je poznat po svojoj sposobnosti da očisti limfni sustav. Ovaj snažni sok pomaže lakše isprati masne naslage iz organizma.

Banane

Banane su bogat izvor kalija, što je na mnoge načine korisno za smanjenje celulita. Prvo, kalij pomaže smanjiti zadržavanje vode koja može biti vodeći uzrok celulita. Nadalje, kalij može pomoći kod normalnog funkcioniranja limfnog sustava kako bi cirkulacija učinkovito odradila svoj posao.

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice su bogate vlaknima, a vlakna pomažu ubrzati proces detoksikacije i sprječavaju nakupljanje otpadnih tvari što često dovodi do pojave celulita. Konzumiranje cjelovitih žitarica također pomaže u održavanju zdravlja srca i potiče cirkulaciju na područjima sklonima celulitu.

Papaja

Puno svježeg voća i povrća jedan je od najboljih načina za detoksikaciju tijela i smanjenje pojave celulita, a papaja je posebno dobar izbor. Papaja je bogata kalijem, ali i antioksidansom beta-karotenom koji može spriječiti oštećenja tkiva.

Bobičasto voće

Kako bi zadržali kožu čvrstom i napetom, a prikrili celulit, pokušajte dodati vitamin C u prehranu kako bi potaknuli razinu kolagena u koži. Bobičasto voće je posebno dobar izvor vitamina C, ali i bogat izvor antioksidansa potrebnih za borbu protiv toksičnog otpada koji može usporiti limfni sustav i potaknuti nakupljanje celulita.

Izvor: recipesfromnature.com / centar-zdravlja.net