Follow us: Click Like!

October 23, 2014 at 6:06 | Biljke, Ljepota, Recepti, Voće i povrće

Isprobajte odličan domaći recept! Maska za brzi rast kose!

Advertisement

Da li ste se nekad zapitali zašto su jaja, banane, med i pivo dobri za kosu? Pa hajde da odgovorimo na ovo pitanje. Napravite ovu odličnu domaću masku za rast kose.

Jaja su dobra za rast kose time što sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin. Štite kosu od oštećenja i sprečavaju nastanak peruti.

Banane su korisne za kosu jer sadrže vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlično pomažu u borbi protiv ispucalih krajeva.

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E,K,C,B1,B2 i B6. To je upravo ono što je vazno za rast kose, njenu ljepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobađa peruti i tonizira kožu glave.

Pivo je za rast kose takođe veoma koristno. Ono sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamini grupe B u velikim količinama, mikroelementi kao što su gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar, odlični su za jačanje i rast kose. A vitamin C blagotvorno utiče na kožu glave.

Recept za pripremu domaće maske

Sastojci

1 banana
1 jaje (ili samo žumance)
1 kašika meda
1/2 šolje tamnog piva

Priprema

Sve što trebate uraditi je staviti sastojke u blender i napraviti masku. Nanesite na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata. Poslije operite kosu na uobičajeni način.

Zbog velike koncentracije korisnih minerala, nemojte zloupotrebljavati. Masku za rast kose preporučuje se primenjivati jednom nedeljno.

Od posebnog značaja je činjenica da med ima izbeljujući efekat. Pri njegovom korišćenju budite pažljivi, jer sadrži supstancu koja izdaleka podsjeća na vodonik peroksid, ali djeluje mekano i nikako neće povrediti vašu kosu. Ako ne želite posvjetliti kosu, umotajte je sa dva peškira, što toplije i masku za rast kose držite na glavi što duže.

( recipesfromnature.com )