Follow us: Click Like!

April 14, 2014 at 15:00 | Biljke, Zdravlje

Aloe Vera

Advertisement

Aloe VeraAloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu

Aloe veru čovječanstvo koristi već iz davnina

Ova biljka je bila poznata još prije 5000 godina u Indiji, gdje se koristila u ayurvedi i bila poznata pod imenom Ghrit Kumari (ta, koja hrani i donosi dugovječnost).

Aloe veru su koristile mnoge poznate osobe – Aristotel, Aleksandar Veliki, Kleopatra, kralj Solomon, Celsius, Dioskorid.

Kristofor Kolumbo je volio govoriti: “Postoje četiri biljke koje su neophodne za čovjeka: to su pšenica, grožđe, maslina i aloe. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim.”

Sastav aloe vere je zaista nevjerojatan. Naime, aloe vera sadrži čak preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka, što objašnjava tajnu njezine ljekovite moći.

Aloe vera jača otpornost organizma, pomaže kod astme i alergije, štiti od raka, dijabetesa, visokog tlaka, bori se sa bakterijama, virusima i parazitima… I to je tek početak dugačke liste njezinih ljekovitih svojstava.

Iz ove serije članaka ćete saznati koje dobrobiti za zdravlje donosi aloe vera i kako ju koristiti da bi stekli dobro zdravlje i dugovječnost.

Aloe Vera – omiljena biljka Aleksandra Velikog
Kratka povijest aloe vere
Sastav aloe vere
15 dobrobiti aloe vere
Aloe vera recepti
20 primjena aloe vere koje će vas iznenaditi
Aloe vera i rak

Izvor: recipesfromnature.com / alternativa-za-vas.com